Proč pořídit dětem výrobek z autorské dílny i přes to, že jeho cena je vyšší.

26.05.2013 16:10

Každý z nás má nějaké vzpomínky na minulost. A většinou se vážou k věcem, co nám zůstaly jako malý odkaz, či jen připomínka. Staré hračky, šálek z kavárny, první botičky a pár již zažloutlých fotek po rodičích, či prarodičích.

Dříve se více na věci dbalo. Nejen proto, že každý hezký kousek se špatně sháněl, ale i proto, že věci musely vydržet déle, předávaly se často z generace na generaci, nebo mezi příbuzenstvem. Krásné hračky byly drahé a dítě je nedostalo jen tak – jen o svátcích, či narozeninách. Spousta věcí se dělala systémem „dodělej doma“. A to, co bylo cenné se i ochraňovalo a takové věci se pak stávaly rodinným dědictvím.

Dnes je to jinak. Spotřebitelská konzumní společnost si vynutila nízké ceny a širokou škálu výrobků. Jen kvalita nikoho nezajímá. Věc se nelíbí? No… a co. Koupí se jiná. Proč něco opravovat, když diktát doby říká, že jen „in“ věci mají smysl. Ruční práce je dnes vzácnější, nežli kdy dříve a tak vznikají malé autorské dílny, které vytváří užitné umění právě proto, aby věci nebyly jen „použij a zahoď“.

Společnost a doba se změnila, ale vzpomínky a rodina stále existují. Stále tedy jsou okamžiky, které jsou výjimečné, neopakovatelné: narození dítěte, jeho první krůčky, první Vánoce…je toho hodně, co nelze opomíjet a jen něčím zaplácnout.

Pro tyto okamžiky nabízím své zboží – jedinečné, unikátní, dělané ručně a z přírodních materiálů. Jsou to dárky, které se přiřadí k rodinné historii a nebudou přehlušeny stovkou stejných věcí. Vždy budou vyčnívat a připomínat to, co je důležité. Dopřejte sobě i svým dětem vzpomínky na krásné dětství a zachovejte je pro vaši budoucnost.